1PK voor Kids en Jongeren / Kinder- jeugd- en gezinscoaching

Door alle maatregelen ivm het coronavirus heb ik een aangepast coachings- en trainingsaanbod, werk ik 1 op 1 met jongeren en zijn er GEEN 1pk groepen.

kind- en jeugdcoaching

 

Herken jij jezelf of u uw kind in een van de onderstaande zinnen?

•    ik vind het moeilijk om voor mezelf op te komen en “nee” te zeggen
•    ik wil graag zelfvertrouwen, zelfrespect, trots zijn op mezelf

•    ik wil minder piekeren en beter slapen
•    hoe voorkom ik dat ik gepest word
•    ik wil het heft in eigen handen nemen en me geen slachtoffer voelen
•    ik weet niet zo goed om te gaan met gevoelens van mezelf en met de gevoelens van de ander
•    hoe leer ik te vertrouwen op mezelf
•    samenwerken vind ik lastig
•    hoe leer ik vrienden maken en vrienden houden
•    kritiek durven en kunnen geven, en ontvangen vind ik eng

•    ik ben bang voor paarden maar ik wil wel graag paardrijden.
 

Annet ondersteunt kinderen en jongeren in de leeftijd van +/- 9 tot 18 jaar.  Zij zijn altijd onderdeel van een gezin of een vervangend gezin, hoe de samenstelling ook is. Dat betekent dat ouders en/of verzorgers ook altijd betrokken worden bij het proces. Het kan zijn dat een (deel van) de sessies met hen wordt gehouden.

FRAS training hanteert voor individuele coaching een minimum van 5 afspraken.

Elkaar 1 keer zien is gezellig, en je komt niet voor de gezelligheid, je wilt hulp.

 

En natuurlijk zorgen we er wel voor dat het naast leerzaam en helpend, gezellig en leuk is!

We zien elkaar in overleg elke week, minimaal 5 keer. Je ontvangt een map met oefeningen voor thuis.

Voel je vrij om direct contact met me op te nemen

Plan een vrijblijvende belafspraak. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Ik behandel je vraag en gegevens discreet. Vul je gegevens in en de tijdstippen waarop ik je kan bellen.

Tarieven:

Per afspraak €90,- (1-1,5 uur) met een minimum van 5 afspraken. 

Faalangst

Kinderen en jongeren die verlegen zijn maken zichzelf het liefst onzichtbaar. Vaak hebben zij last van faalangst en vinden zij het spannend om iets voor een groep iets zeggen. Wij laten jongeren inzien dat ze er mogen zijn en hoe ze zichzelf meer kunnen laten zien: en wat het effect daarvan is op (het contact met) anderen.

Pesten en/of plagen

Veel kinderen hebben op school, op een vereniging of op straat te maken met pestsituaties. Soms als slachtoffer, soms als dader en soms als buitenstaander. Daarom richten wij ons op het vergroten van inzicht in de eigen rol en die van de ander en het opkomen voor jezelf in verschillende situaties.

Snel boos en/of verdrietig worden

Veel kinderen en jongeren vinden het lastig om goed om te gaan met emoties die snel en hevig opkomen. Zij worden snel boos en/of verdrietig. Werken met de paarden geeft inzicht in deze emoties en het effect ervan op anderen. 

 


De combinatie van werken met pony's en paarden legt een relatie tussen werken ‘in het hoofd’

en het werkelijk ‘ervarend’ zien, leren, voelen en veranderen. 

Groepslessen voor kids (geannuleerd tot nader bericht)

1PK voor Kids en Jongeren verzorgt sociale vaardigheidscursussen voor kinderen vanaf 9 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, weerbaarheid en het ondersteunen van emotionele groei.

 

1PK voor Kids en Jongeren laat kinderen, jongeren én hun ouders het verschil inzien tussen ‘zijn’ en ‘doen’. Wie je bent en wat je doet zijn verschillende zaken en kunnen door elkaar gaan lopen als je verschillend communiceert! “Je bent stom!” kan dan ineens heel hard aankomen, stom ZIJN betekent immers dat iemand niet kan praten… stom DOEN, doen we allemaal wel eens.

 

De lessen zijn leerzaam, actief én leuk met pony's en paarden, waardoor een praktijkgerichte leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de pony's en paarden. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren. 1PK (paardenkracht) zegt het al, krachtig zijn en krachtig voelen!

Soms zitten kinderen of jongeren niet lekker in hun vel en zijn ze vooral bezig met wat ze niet goed doen. Ze laten zich meeslepen door negatieve gedachten die vervolgens veel invloed hebben op het gevolg van situaties. Wij laten kinderen en jongeren geloven in zichzelf, hun kwaliteiten en talenten. We laten ze inzien dat het niet erg is om fouten te maken en dat je daar juist veel van kan leren.

En let wel:

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

Ook al heb je het enorm naar je zin, zit je best goed in je vel, iedereen kan een steuntje in de rug gebruiken in de omgang met anderen.

Wij werken met kinderen en jongeren in groepen gericht op wat

op dat moment bij hen speelt.

Bij een wachtlijst kunnen we je in overleg laten starten in een andere groep, mits dit passend is voor jou en de groep.

brochure 1PK
Cindy en Annet
samenwerken
uitleg
zie jij mij?
groepsknuffel
Ja, dáár!
connectie
Onze co-coaches Isa en Lisa
Cindy en Isa
Cindy en Annet
Wie ben jij?
Ik zie jou
trekken en duwen

1 PK voor Kids is een samenwerking tussen kinder- en jeugd psycholoog Cindy van de Velde van PIP Hilversum en EAD coach Annet Schram van FRAS training. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij bundelen onze krachten om kinderen en jongeren sterker in hun schoenen te laten staan en met een positieve opgeruimde blik naar zichzelf te kijken. Vrolijk en gelukkig zijn, met plezier naar school en sport gaan, en inzicht krijgen in je emoties en gevoelens is wat wij beoogen. Dit doen we door gebruik te maken van pony’s en paarden. Uit wetenschappelijk onderzoek weten we inmiddels dat paarden met name bij kinderen een zeer positieve invloed hebben op het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Een paard stemt af op het kind en laat zien wat het kind van binnen voelt en zegt. EAD coaching (Equine Assisted Development) is een methode om door het gedrag van het paard te bestuderen inzicht te krijgen op de innerlijke taal van de mens. Het paard is als het ware een spiegel voor de gevoelens en het gedrag van het kind.  Dit gebeurt d.m.v. oefeningen op de grond (er wordt niet gereden op het paard) 


Wij werken in groepen van maximaal 6 kinderen, en komen 5 keer 90 minuten bij elkaar op locatie in Laren of Nieuwegein. (Alleen) de vierde sessie verwachten we dat ten minste een van de ouders/verzorgers de gehele sessie aanwezig zijn.
Thema’s die we behandelen zijn:


-    Wie ben jij en hoe voel jij je?
-    Jouw plaats in de groep
-    Ruimte en grenzen 
-    Zeg jij wat je doet en doe jij wat je zegt
-    Omgaan met tegenslagen en weerstand


Kosten:
€395,- per deelnemer.


Inbegrepen:
-   schriftelijke/telefonische Intake hulpvraag en doelstelling ouders en kind/jongere met               uitleg over het programma.

-    Werkboek

-    Oefeningen voor thuis
-    5 sessies van 90 minuten
-    Telefonische ondersteuning tussen sessie 1 en sessie 5 

Wij bieden diverse mogelijkheden voor extra ouderbegeleiding, vraag er gerust naar!

Cindy van de Velde en Annet Schram
Logo PIP Hilversum
Logo De Larense Manege
Logo Manege Rijnenburg
Ik stel mijn grenzen