Guasha therapie voor mens en paard

De kracht van Guasha zit in de eenvoud

 

De eerste keer wanneer mensen het woord Guasha horen, krijg je

een frons te zien of een ‘wat?’ te horen.

Deze krachtige therapie is voor velen onbekend, ondanks dat deze

schraaptechniek door de eeuwen heen zijn diensten al bewezen heeft.

Hoe leg je simpel uit wat Guasha inhoudt?

Hoe het is ontstaan?

Waarom het zo effectief is?

Waarom je met een steen werkt?

Waarom je er soms zo bont en blauw uit komt te zien?

En waarom het niet voelt als een beurse plek…

In de e-manual vnd je antwoorden op de vele vragen

die Guasha oproept om een helder beeld te schetsen

over deze bijzondere therapie. Lichaam en geest in balans,

zodat er ruimte is voor ontwikkeling en groei.

 

Guasha is gericht op het verwijderen van blokkades (afvalstoffen) uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi (energie) en de bloedsomloop.

 

Guasha wordt ingezet ter preventie van klachten en als ontspanningstherapie bij stress en burnout klachten.

 

Guasha

· bevordert de bloedsomloop
· ontgift en ontzuurt
· stimuleert het immuunsysteem
· neemt blokkaden en pijn weg
· stimuleert werking van de organen
· regenereert en revitaliseert (life-extension)

· geeft een diepere ademhaling

· zorgt voor een betere nachtrust
· vermindert spanning (stress), moeheid en burn-out
· brengt emoties opnieuw in evenwicht
· ontspant en bevordert helderheid van geest
· vermindert hoofdpijn en migraine
· geeft stabiliteit, laat je stevig in je schoenen staan

Ik gebruik Guasha om de paarden waarmee ik coach te kunnen ontdoen van spanning na een sessie wanneer zij niet in de gelegenheid zijn om in een kudde teruggeplaatst te worden, en heb ik versterkende sessies met mijn coachklanten om het immuunsysteem, de concentratie en mindset te verhogen.

De stenen gaan ook altijd mee naar de jaarlijkse retraite Masterclass Ibiza.

 

 

 

helende guasha behandeling
Versterkende guasha behandeling

"Ik heb vaak hele koude vingers en tenen. Tijdens de versterkende behandeling, gewoon over mijn kleding heen, voelde ik een tintelende golf door alle ledematen en erna was alles heerlijk warm"

"tijdens de behandeling van mijn schouders en nek kreeg ik tintelingen in mijn kaak, ik realiseerde me dat ik mijn problemen niet hoef weg te lachen... Het gaf me rust en stabiliteit"

 

"ik had na de behandeling veel meer lucht en mijn bovenlichaam voelde geopend alsof er een band weg was om mijn borstkas"

 

"Ik heb regelmatig migraine, na de behandeling was er rust in mijn hoofd, nek en schouders en de migraine is weggebleven die week"

"Het voelde alsof ik wist waar de steen heen ging, de spanning gleed achter de steen aan uit mijn lichaam"

"Ik slaap veel beter en dieper  na elke behandeling"

Evaluaties Guasha versterkende behandeling mens en paard

 

 

Hierbij mijn evaluatie van de 4 versterkende Guasha sessies die Annet bij mij en Olivia hebt gedaan.

- Patricia Haullussy -

 

Algemeen

Ik heb de sessies als zeer prettig ervaren, waarbij je rustig en professioneel overkwam. Je gaf duidelijk aan wat je wel wist en wat niet.  Prettig is ook de duidelijke uitleg bij je handelingen en aangeven wat we kunnen verwachten na de sessies.

 

Behandeling ruiter

Dit deed je prima, goede uitleg bij wat je deed en wat ik kon verwachten. Ook goed omgaan met mij als persoon en mijn eventuele wensen etc. Je nam ook uitgebreid de tijd, waardoor er rust moment ontstaat en ik lekker ontspannen en de behandeling kon ondergaan.

 

Behandeling pony

De pony vond de behandelingen erg fijn en het resultaat van deze sessies is dat de pony meer ontspanning in het lijf kreeg.

Daarnaast ook de bewustwording bij mij welke plekken bij de pony “vast” zitten of gevoelig zijn, reactie van pony op bepaalde aanrakingen, maakt dat ik hier ook bewuster mee omga. Met een positief resultaat voor pony en ruiter.

 

Kortom hele fijne sessies, dank je wel! Ik zou dan ook vaker gebruik willen maken van je diensten. Ik zie dus duidelijk de winst van deze behandelingen voor ruiter en paard.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Verslag van de 4 versterkende Guasha behandeling van Djino en mij

- Els Davidzon - 

Week 1

Djino gaat top. Hij is echt rustiger en zit heel goed in z'n vel. Dinsdag na jouw behandeling gereden in de springtuin en terwijl er gesprongen werd om ons heen en hij ook heel graag wilde springen bleef hij gewoon braaf en rustig. Vandaag tussen de ponys die heel druk waren ook rustig kunnen galopperen.

Ik ben heel blij!

Gisteren zijn manen geknipt. Meestal is dat een enorm gedoe want hij wil het niet en beweegt maar en schudden en onrust. Gisteren heb ik het gedaan terwijl hij los in stal stond en hij bewoog niet. Wilde alleen heel erg knuffelen en heeft mijn krukje helemaal schoon gelikt. Ik heb ook het gevoel dat hij erg blij is dat ik er ben en alle aandacht voor hem heb. 

Week 2

Wat was het heerlijk! We waren samen, Djino en ik, allebei super ontspannen en verbonden. We konden rustig galopperen. Ik was in m'n hoofd steeds bezig om alle goede herinneringen samen de revue te laten passeren. Voelde me heel fijn.

Tot een ander paard de bak in kwam. Dan is hij daar mee bezig en toen dat paard ging galopperen wilde hij ook en dan wordt het moeilijk omdat hij gaat drammen. Het was een duidelijke spiegel! Woensdag meerderde andere ruiters dus zelfde verhaal. Donderdag had ik les gelukkig. Ik vroeg of ik niet eens boos op hem kon worden, altijd dat gedoe, altijd nee zeggen. Eindelijk ben je eraan toe zei ze. Zodra hij scheef ging lopen moest ik hem een klein tikje geven. Hij werd boos! Gewoon doorgaan alsof hij niet bokt zei ze. En toen ging het steeds beter.

Verder is hij heel erg rustig.

Week 3

Echt genoten hoor vanochtend. En Djino ook denk ik. We hebben heerlijk gereden, veel minder trucjes en de andere paarden waar we mee reden in de bak schrokken ergens van en sprongen weg. Djino reageerde niet! Ik was verbaasd en heel blij. Was echt superfijn. 

Week 4

Er zit echt een stijgende lijn in!

Woensdag heerlijk gereden, donderdag les en dat ging heel fijn en steeds beter en vrijdag ben ik met hem een uurtje het bos in geweest. Dat was voor het eerst sinds augustus en hij was zo lief! Schrok wel van kalkoenen en hij sprong 1 keer weg maar verder echt ontspannen en heel lief. 

Gisteren lekker in de paddock in de zon gestaan en vandaag top gereden, nog nooit zo goed en ontspannen gegaloppeerd met hem. 

Ik ben heel blij en wil graag dat je blijft behandelen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~