Zoeken
  • Annet Schram

Vastgevroren

Bijgewerkt: aug 24


Je wilt het. Je wilt het zó graag. Echt...

's Avonds in bed weet je het zeker, morgen ga je het doen! Wanneer de volgende dag je wekker gaat en je snoozt nog een keer en nog een keer, hoor je jezelf denken: "vandaag is eigenlijk toch ook niet zo handig". En die avond sta je voor de spiegel en zeg je het nogmaals hardop: "Je wilt het toch? Morgen ga je het wel echt doen!". Zo kabbelen de dagen verder zonder dat er iets gebeurt.

Wat 'het' is mag je zelf invullen. Je huis opruimen, starten met sporten of lijnen, stoppen met roken, op zoek naar een (betere) baan, Wat maakt nou dat plannen, ideeën, wensen en ook patronen en gewoontes zo ongelofelijk vast kunnen zitten? Er is geen beweging in te krijgen, en dat terwijl de wens om te veranderen voelt als tienduizend mieren onder je huid.

Teleurstelling, slappeling, loser, het ligt zo op de loer. Je verstand en je gevoel zijn niet op een lijn. Je gevoelens overschaduwen je gedachten, je raakt in een neerwaartse spiraal. Wat kun je doen om dit om te buigen?

De natuur geeft het antwoord.

Kijk maar naar de Esdoorn helikoptertjes op de foto: vastgevroren, ze kunnen geen kant op.

Wat maakt dat ze hun doel bereiken? Tijd... neem de tijd... Als de temperatuur verandert, ontdooit de vleugel. Als iemand dat nu zou doen, breekt de vleugel af en komt er zeker geen nieuwe boom. Wind, de wind droogt de vleugel en blaast de helikopter naar en nieuwe plek ver van de moederboom waar de kans het grootst is een nieuwe boom te laten groeien. Dit zijn hulpbronnen waar de natuur dankbaar gebruik van maakt.

Welke hulpbronnen kun jij inschakelen om je doel te bereiken? Wie of wat kan jou helpen jouw doel te bereiken en jouw start waar te maken?

Van harte nodig ik je uit om te reageren en mij en anderen te inspireren met jouw verhaal.

#transformatie #verandering #positiviteit #hulpbronnen

35 keer bekeken

KvK 32146742

BTW NL001932071B42

IBAN NL30 INGB 0005064141                                                                                            

Nijenrode 31

1275 CV Huizen

00 31 6 29036641

  • Instagram
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Social Icon