Jij mag er zijn!

May 17, 2016

Deze foto van het paard Puck komt voorbij en de herinnering is levendig en voel ik op mijn huid... Imposant, groots en overweldigend komen in mij naar boven. Maar ook respect, duidelijkheid en zelfverzekerd. Hij heeft mij geleerd dat waar je ook bent en met wie... JIJ mag er ook zijn.

 

5 jaar geleden verrijkte EAD coaching (equine assisted development) het arsenaal van mijn kennis en kunde. Het verbinden van hoofd, hart en lijf dmv het paard als spiegel. Een geweldige combinatie met transformerend trainen en coachen. Ontmoet mij bij het paard en je leven is nooit meer als daarvoor.

 

De spiegel is de paraplu die alles binnen mijn bedrijf FRAS training overkoepelt. 

 

Jouw spiegelbeeld vertelt je met wie jij het in je leven moet doen. Natuurlijk kom je ook vele anderen tegen in je leven, jij en jezelf zijn daarin een team. Jouw intrinsieke waarde, je zelfbeeld en je zelfwaarde zijn bepalend voor hoe jij jezelf ziet, jij de ander ziet en de ander jou ziet. Als baby, kind, puber, volwassene en oudere heb je te maken met anderen.

 

Heb je de ervaring dat je geen invloed hebt op de ander, dan heb je altijd invloed op hoe jij omgaat met die ander. Een mooi scheikundig fenomeen, actie-reactie. Gedragsbeïnvloeding noem ik het, een onderdeel van de FRAS training paraplu.

 

In contact met anderen heb je te maken met je zintuigen. Zien, ruiken, proeven, aanraken, horen en "voelen". In dit contact maak je naast je zintuigen gebruik van: doen, weten, vinden, denken, ervaren, herinneren, plannen, moeten, mogen, gaan, houden van. Maak jij goed gebruik van jouw kennis en kunde?

 

Begin hier eens. Ga voor de spiegel staan en kijk naar jezelf. Maak de volgende zinnen af; spreek ze hardop uit naar jezelf.

 

Ik zie...... Ik doe...... Ik kan...... Ik voel...... Ik hoor...... Ik ervaar...... Ik straal......uit Ik proef...... Ik mag...... Ik wil...... Ik hou van..... Ik praat...... Ik luister...... Ik ga..... Ik vind...... Ik moet......

 

Ik ben benieuwd naar je ervaring.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

January 27, 2020

January 22, 2020

May 7, 2019

February 6, 2019

December 10, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

KvK 32146742

BTW NL001932071B42

IBAN NL30 INGB 0005064141                                                                                            

Nijenrode 31

1275 CV Huizen

00 31 6 29036641

  • Instagram
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Social Icon