Gesmolten


14 juli 2017.

Het is 15.45 uur. In de verte klinken sirenes. Ik rijd in de auto met Fréderique, mijn oudste dochter, we hebben net boodschappen gedaan en we zijn bijna thuis. Bij het stoplicht om onze wijk in te rijden gaat de haar telefoon. Ze schreeuwt: Mám, er is brand bij ons thuis en de ambulanceverpleegkundige belt met de mobiel van Pascalle (mijn jongste dochter), ze is oké.

Pfff, Dat moment van vandaag 1 jaar geleden zie ik nog levendig voor me. Ik scheur de straat in, spring uit de auto en wordt meteen tegengehouden en opgevangen door de politie. Pascalle zit binnen bij buren waar ik naar toe geleid wordt. Godzijdank is ze in orde, al heeft ze wel rook in ge-ademt toen ze van haar slaapkamer naar beneden rende. In het uur dat ik weggeweest ben is er kortsluiting ontstaan in de droger en brand ontstaan op zolder. Mijn man stond op dat moment op een berg in Oostenrijk, ik stond er alleen voor. Wat zijn familie en vrienden dan belangrijk, en wat waren ze er voor ons.

Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van vallen en opstaan. We zijn 5 maanden uit huis geweest en konden gelukkig dichtbij op een heel vertrouwde plek bij mijn ouders bivakkeren. Het huis is van onder tot boven vernieuwd i.v.m. rook en roet schade, het dak volledig vervangen en vanaf de 1e etage hebben we bijna alles nieuw moeten aanschaffen.

Wat zijn we veel spullen kwijt, maar wat hebben we ook nog veel kunnen redden. Foto's en videomateriaal zijn gelukkig bespaart gebleven. En de rest? Hoe bizar ook, het heeft me heel veel rust en ruimte gegeven in mijn hoofd. ik hoef het ook niet meer allemaal op te ruimen. Het zijn maar spullen... het smelt in mijn gedachten. Ik laat het los.

En dat is waar het over gaat. Gesmolten. Aan welke zaken in je leven houd je je vast. Waar kan je zonder. Wat is vervangbaar en wil je het wel vervangen? Hoe maak je een nieuwe start? Hoe ga je om met tegenslag in je leven. De tekst in het nummer 'Mooi' van Marco Borsato zegt voor mij alles:

Hoe val je in slaap? Hoe begint je dag?

Open je je ogen met een traan of met een lach

en kijk je om je heen, en zie je dan de zon

Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond

Leef je voor geluk? Of sterf je van verdriet

En voelt dat als een keuze of heb jij die keuze niet

Het maakt niet echt iets uit, of dat de waarheid is of niet

Het is hoe jij het ziet

Hoe mooi kan het leven zijn

Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt

Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk

Zo rijk als je je voelt

Ik voel me rijk en trots, met een lieve man, 2 geweldige dochters, Een mooi huis, een eigen bedrijf, dierbare familie en vrienden. Dat is hoe ik het zie. En is het altijd makkelijk? Nee, god nee zeg. Ik maak de keuze het positieve uit het leven te halen. Je hebt niet altijd invloed op de gebeurtenissen in je leven, wel heb je de keuze hoe je ermee omgaat.

Een maand voor de brand kwam mijn boek uit; Klittenband & Eendenvet. Toepasselijker kan niet, wat blijft aan je plakken en wat laat je van je afglijden. Het heeft me geholpen focus te houden en trouw te blijven aan waarom ik de wat ik doe. Ik heb na de lancering niet kunnen doen wat gepland was (alles stond in de opslag) maar dat geeft niet. De inhoud blijft altijd actueel en nu een jaar later stijgt de aandacht, lezingen geven is een feest!

Weerstand stimuleert je los te laten wat je niet meer dient. Gebruik het. Leer ervan. Leef het. Geloof het, Geloof in jezelf. Geniet.

Annet.


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square