Zinvol Toeval


Toeval bestaat niet... of wel?

Geloof jij dat de dingen die in je leven gebeuren een reden hebben? Zaken waar je geen invloed op hebt, zoals het weer of het uitvallen van de stroom, dat er brand ontstaat of dat je een bericht krijgt van iemand waar je net aan dacht?

Ik noem het inmiddels zinvol toeval. Begrijp ik wat er gebeurt? Nee. maakt dat uit? ook nee.

Kennelijk is het ergens voor nodig, ergens voor bedoeld. Ik kan kiezen of ik er iets mee doe. En niet kiezen is ook een keuze.

Tijdens de coachreis vorige week op Ibiza werd het me weer eens krachtig duidelijk gemaakt. Vol in mijn gezicht.

De week begon met slecht weer. Drie dagen heeft het geregend, nat en koud. De groep was daardoor noodgedwongen dicht op elkaar, al is de finca groot en ruim. Veel sessies hebben we binnen gedaan. De derde dag was de bewolking zo laag, het leek alsof er een deken over ons heen gespannen was. Wat mocht er niet ont-dekt worden?

Aan het einde van de derde dag werd het duidelijk. Er was spanning, onzekerheid, verdriet en angst en dat resulteerde in een uitbarsting. Intens maar helemaal oké. De angel was eruit en gevoelens en emoties konden benoemd worden. Wat een opluchting.

Ik werd de volgende ochtend wakker door de zonnestralen die door het raam kwamen. Het was helder en strakblauw! De twee dagen die volgden waaide het hard, en waaide alle spanning weg. Inzichten kwamen bovendrijven en oude patronen konden een plek krijgen. Weerstand hoort op tafel, niet eronder. Weerstand stimuleert je los te laten wat je niet meer dient. En zo kun je helen.

Door het gesprek aan te gaan met jezelf in de spiegel, je innerlijke stem te tonen tijdens paardencoaching, je zintuigen te gebruiken tijdens mindfulness, de onvoorwaardelijke liefde voor jezelf op te zoeken tijdens yoga, te genieten van heerlijke gerechten in stilte en een flinke dosis humor met elkaar, transformeer je naar je nieuwe ik. De warmte van de zon in de dagen die de week afsloten verwarmde het hart, gaf kracht om een nieuw script voor jezelf te schrijven én te installeren.

En dan de zonsondergang, wat komt daar een energie bij vrij! Pas op het laatste moment brak de hemel open, werd het windstil en liet de natuur zich van zijn mooiste kant zien.

Was het toeval? De regen, het wolkendek, de wind, de zon, de warmte, het had allemaal zijn eigen moment en het was elke dag wat er nodig was. Begrijp ik het? Nee. Moet dat dan? Ook nee. Het voelde gewoon goed. Dankbaar voor elk moment kom ik thuis. Moe en zeer voldaan.

Ik heb de kans gecreëerd én gegrepen om deze reis te mogen organiseren samen met een top team. Dat is geen toeval, dat is een keuze. Maar zinvol toeval mag ook.

En in september gaan we weer! Je weet wanneer het tijd is om mee te gaan.

Halleluja.

Van harte nodig ik je uit om te reageren en mij en anderen te inspireren met jouw verhaal.


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square