Coach versus Therapeut


Het is zaterdagavond 19.00 uur. Ik mag werken. Ja, ik zeg: mag! Want coachen met behulp van paarde, daar kun je me voor wakker maken. En dan al helemaal met jong volwassenen.

Straks heb ik een ontmoeting/coachsessie bij het paard met een jongedame van 13.

Ze komt na advies van de psychologenpraktijk.

Ik heb contact met de psycholoog gehad en kreeg de volgende boodschap:

Ze heeft geen vriendinnen, moeite met sociale vaardigheden vanuit autisme. Het is een bijzondere dame met veel weerstand, ze wil niets en komt bij geen een hulpverlener in beweging. Ze houdt van paardrijden dus misschien is dit een ingang.

Even slik ik... en wie denk ik dat ik ben dat ik wel die beweging kan geven? Dat gevoel is van korte duur. Samen met het paard is zoveel mogelijk.

We hebben Otto geborsteld, geknuffeld en in vrijheid contact gemaakt. Heel voorzichtig kwam bij haar opening om te vertellen over vriendschap en hoe lastig dat is. Dat was genoeg voor de eerste ontmoeting.

Ik coach. Ik geef trainingen. Ik verleen hulp. Maar ik ben geen hulpverlener, geen therapeut of psycholoog.

En waar ik vooral veel tijd en energie aan heb besteed is te leren waar het verschil zit en mijn grens ligt.

Een kind, die een probleem, een stoornis, een beperking of een issue HEEFT (geef het beestje een naam) IS ook gewoon een kind.

Ik houd me niet bezig met diagnoses en ziektebeelden of stoornissen. Ik houd me bezig met hoe je ondanks belemmeringen die je ervaart, kunt bereiken wat je wilt en het mooiste uit je leven kunt halen.

22.00 uur. Ik ontvang een Whatsapp bericht:

Ze vond het leuk!

Benieuwd wat deze ingang gaat brengen.


Van harte nodig ik je uit om te reageren en mij en anderen te inspireren met jouw verhaal.


Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square