Hoe ziet jouw team er straks uit?

Ting ting.

Hij heeft een Whats-app bericht van haar. Meteen voelt hij zijn ademhaling sneller gaan. O ja hoor, nu weet ze me wel te vinden. Nou denkt hij, ik ga het bericht mooi nog niet openen en zeker niet vandaag reageren.

Hij zat er al op te wachten, al maanden laat ze niets van zich horen. Hij werkt niet in het vaste team, heeft een 0 uren contract en met de lockdown is hij niet nodig geweest.


In het begin heeft hij nog een paar gebeld of hij kon helpen, maar nee, dat hoefde niet. Nu ze weer open mogen moet hij zeker weer komen opdraven. Nou dat weet hij zo net nog niet. Al die tijd heeft hij zich genegeerd gevoeld en daardoor is hij gaan nadenken wat hij nou zo leuk vindt aan zijn baan. Hij heeft een lijst van voor en tegen gemaakt, en de tegen kant is langer en langer geworden… Hij denkt er hard over om te stoppen.


Deze signalen bereiken mij steeds meer. Teams vallen uit elkaar, of het werk nu stil staat, of het door de hoeveelheid uit zijn voegen barst. Niet bij elkaar zijn, thuiswerken, elkaar niet zien of spreken, niet meegenomen worden in wat er leeft en speelt. Als ondernemer, teamleider, afdelingshoofd heb je wellicht zelf ook al genoeg aan je hoofd, moet je dan ook nog op alle poppetjes letten?


Wie mij kent weet dat ik een groot voorstander ben van eigen aandeel en eigen verantwoordelijkheid. Juist nu in deze bizarre tijd is het van belang vooruit te blijven kijken. Hoe wil je dat jouw team er over een half jaar uit ziet? Is het team nog gelijk? Zijn er collega’s uitgevallen, vertrokken, en misschien ook wel overleden. Wat een verandering maken we door met zijn allen.


Het script van jouw team herschrijven en vervolgens installeren is een belangrijk proces. De 6 succesfactoren voor een team komen dan goed van pas.

De succesbepalende factoren bij het werken in teams zijn:

1. heldere doelstellingen (weten waarom het team bestaat)

2. gezamenlijke verantwoordelijkheid (voelen dat je er samen voor staat)

3. open communicatie (elkaar zonder dubbele bodems informeren wanneer nodig)

4. wederzijds respect (elkaar vertrouwen en waarderen)

5. flexibel aanpassen (inspelen op nieuwe mogelijkheden en bedreigingen creatief benaderen)

6. initiatief tonen (ook ongevraagd met suggesties komen en meedenken)

Een groep mensen bij elkaar maakt nog geen team.

Ik vertel er graag meer over in een persoonlijk gesprek. Wil jij de ultieme reis maken om te ervaren wat een groep mensen een team maakt? Ga dan mee op Workation! 19 - 23 oktober 2021 Ibiza

#team #hrmanager #succes #connectie #teamverbinding #ondernemer #leidinggeven
Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

KvK 32146742

BTW NL001932071B42

IBAN NL30 INGB 0005064141

                                                                                         

Nijenrode 31

1275 CV Huizen

00 31 6 29036641

  • Instagram
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Social Icon